Co ouderschap

Regel co ouderschap goed

Wanneer er kinderen in het spel zijn bij een scheiding, dan dienen beide ouders goed na te denken over het co ouderschap. U blijft in principe allebei het ouderlijk gezag houden, tenzij er bijzondere omstandigheden zijn. U kunt zelf het gezag opgeven of een rechter kan u uit de ouderlijke macht zetten. In alle andere gevallen moet u er samen met uw partner uitkomen. Bent u allebei van goede wil? Dan kunt u tijdens de mediation gesprekken van De Scheidingspraktijk samen goede afspraken maken met uw co ouder over het ouderschap en dit vastleggen in een ouderschapsplan.

Onze mediator helpt u

Het ouderschap delen heeft veel voor- en nadelen, hoe u dit ook regelt. Sommige ouders zien hun kind om de twee weken in het weekend, anderen delen de week eerlijk door de helft. Houd er wel rekening mee dat het voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis is. Ze worden voor de wissel onrustig en kunnen ook daarna gedragsproblemen vertonen. Kinderen moet eraan denken om schoolspullen en speelgoed mee te nemen, of u moet als co ouder alles dubbel kopen. Ook is er een risico dat ouders hun kind(eren) te veel gaan verwennen. Onze mediator bespreekt dit alles met u, zodat u met uw co ouder keuzes maakt waarbij uw kinderen centraal staan.

Co ouderschap

Wetboeken

Beperk emotionele schade

Niet alleen voor u en uw partner is dit een heftige periode, maar ook voor uw kinderen. Daarom doen wij er alles aan om de emotionele gevolgen van het veranderen ouderschap zo veel mogelijk te beperken. Dit doen wij door samen te werken met kindercoach Tineke Kool, die gebruikmaakt van het scheidingsprogramma Zandkastelen. In overleg met u en uw co ouder beginnen we al direct met dit programma, zodat we uw zoon of dochter goed kunnen begeleiden en eventuele problemen op tijd kunnen signaleren. Die aanpak is uniek in ons land. We vertellen u hier graag meer over.

Wat doen wij nog meer?

De Scheidingspraktijk Ede helpt u met het maken van goede afspraken over co ouderschap. Maar u kunt bij ons voor nog meer hulp terecht:

  • Wij begeleiden uw scheiding van begin tot eind.
  • Ook de juridische afwikkeling regelen wij voor u.
  • We helpen u denken aan praktische zaken.
  • We houden het welzijn van uw kind(eren) in de gaten.
  • Het maken van goede afspraken staat bij ons centraal.

Co ouderschap goed regelen

Bel of mail ons gerust

Wij helpen u graag om het ouderschap en uw scheiding goed te regelen. Wij hebben kennis van zaken en veel ervaring met het begeleiden van deze trajecten. U kunt bij ons daarom ook uitstekend terecht voor vrijblijvend meer informatie of advies. Of wilt u direct een kennismakingsgesprek inplannen? U kunt hiervoor contact opnemen met onze scheidingsmediator Willem van Harselaar via 06 53351904. Of u kunt een mail sturen naar w.vanharselaar@scheidingspraktijk.nl. Uw kinderen staan bij ons centraal en samen zorgen we voor een prettig co ouderschap.