Scheiding aanvragen

Officieel een scheiding aanvragen

Wanneer uw huwelijk voorbij is, kunt u een scheiding aanvragen. Dit is een emotionele periode, die vaak als zeer zwaar ervaren wordt. U moet namelijk bedenken hoe het nu verder moet. Wie blijft er in het huis wonen, wat doet u met gezamenlijke bezittingen en hoe verdeelt u de zorg voor eventuele kinderen? Wanneer u en uw partner nog goed met elkaar overweg kunnen, is het verstandig om te kiezen voor een mediation scheiding. Samen met een mediator van de Scheidingspraktijk Ede bespreekt u in een aantal sessies hoe u goed uit elkaar kunt gaan. Wilt u hier meer over weten of wilt u informatie aanvragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

We zijn er meteen voor u

Onze hulp begint al met het officieel aanvragen van de echtscheiding. Hiervoor heeft u een verzoekschrift nodig. Uw advocaat, of onze eigen echtscheidingsadvocaat, stuurt dit naar de rechtbank. Heeft u minderjarige kinderen? Dan moet u ook een ouderschapsplan opstellen. In dit document staan belangrijke afspraken over de opvoeding en verzorging van uw kind(eren). Onze neutrale en onafhankelijke scheidingsmediator helpt u met het opstellen van deze documenten. Het is belangrijk dat u zich nu en in de toekomst goed kunt vinden in de gemaakte afspraken.

Scheiding aanvragen

Welke scheiding kiest u?

U kunt op twee manieren scheiden. In beide gevallen houdt het huwelijk op en gaan u en uw partner uit elkaar. Dit kan op de volgende manieren:

  • Een echtscheiding, waarbij alle juridische banden worden verbroken en u definitief uit elkaar bent.
  • Een scheiding van tafel en bed, waarbij u wettelijk gezien nog steeds getrouwd bent en waarbij de rechten en plichten van het huwelijk geldig blijven. Toch bent u uit elkaar en kunt u alsnog gaan scheiden.

In allebei de gevallen mag u opnieuw gaan trouwen of kiezen voor een geregistreerd partnerschap. Wij helpen u om goede en heldere afspraken te maken met uw partner.

Aanvragen van een scheiding

Waar kunnen wij bij helpen?

Wij kunnen u op verschillende manieren van dienst zijn. Bij een echtscheiding komt namelijk meer kijken dan u denkt. U kunt bij ons terecht voor hulp met:

  • Praktische zaken
  • Advies en informatie (vrijblijvend)
  • Scheiding aanvragen
  • Sessies met een mediator
  • Partneralimentie
  • Co ouderschap
  • Ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant

Kennismakingsgesprek aanvragen?

Bent u ervan overtuigd dat een scheiding de juiste keuze is voor u? Dan wilt u alles goed regelen. De Scheidingspraktijk Ede kan u hierbij helpen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Bekijkt u dan onze website. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie of het aanvragen van een afspraak. U belt hiervoor naar 06 53351904. U bereikt Willem van Harselaar, onze scheidingsmediator, ook via de mail (w.vanharselaar@scheidingspraktijk.nl). Samen helpen we u door deze zware tijd, die begint met een scheiding aanvragen.