Ouderschapsplan opstellen

Samen uw ouderschapsplan opstellen

Een ouderschapsplan opstellen is geen eenvoudige klus. U maakt samen met uw partner afspraken over de verzorging en opvoeding van uw kind(eren). Hier moet u zich allebei aan houden tot uw kinderen meerderjarig zijn of het ouderschapsplan wordt aangepast. Het is belangrijk dat u zich allebei kunt vinden in de afspraken die gemaakt worden. Een professionele echtscheidingsmediator kan u helpen om een eerlijk en helder ouderschapsplan te maken. De Scheidingspraktijk kan u hiermee helpen en ook op andere vlakken uw scheiding vergemakkelijken.

Wat staat in een ouderschapsplan?

Dit document moet u opstellen als u gaat scheiden. Zonder een plan voor het ouderschap wordt uw echtscheidingsconvenant mogelijk niet eens in behandeling genomen door de rechtbank. Wij zorgen ervoor dat uw document voldoet aan wettelijke voorwaarden:

  • Een heldere verdeling van opvoedings- en zorgtaken
  • Rechten en verplichtingen voor omgang
  • Kostenverdeling voor verzorging en opvoeding
  • Hoe u samen belangrijke besluiten neemt
  • Wat u doet met het financiële vermogen van uw kind

Ouderschapsplan opstellen

Samenwerking met kindercoach

Wij realiseren ons dat het opstellen van een plan voor uw kind, betekent dat er een of meerdere kinderen in het spel zijn. Voor hen is een scheiding een zeer ingrijpende gebeurtenis. Het kan zijn dat ze zichzelf de schuld geven. Bovendien verandert er veel: ze moeten een ouder missen en gaan misschien wel verhuizen. Wij proberen de emotionele gevolgen zo veel mogelijk te beperken.

Wij doen meer voor u

Waar een advocaat zich vooral bezig houdt met het opstellen van belangrijke documenten, kunnen wij u ook andere diensten verlenen. We helpen u bijvoorbeeld met een ouderschapsplan opstellen. Ook kunnen we u advies geven over praktische zaken. Wij kunnen voor u:

  • Uw scheiding aanvragen
  • Uw ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant opstellen
  • Een doorverwijzing naar specialisten regelen
  • U de juridische afwikkeling uit handen nemen
  • Vrijblijvend advies geven

Opstellen van een ouderschapsplan

Ervaar onze werkwijze zelf

Een belangrijk onderdeel van onze werkwijze zijn een aantal sessies onder begeleiding van onze echtscheidingsmediator Willem van Harselaar. Hij helpt u om uw wensen en behoeften te bespreken op een onafhankelijke en neutrale manier. Daarbij stelt hij het belang van uw kinderen voorop. Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak en maak kennis met ons. Wilt u eerst informatie opvragen? Belt u dan in beide gevallen naar 06 53351904 of stuur een mail naar w.vanharselaar@scheidingspraktijk.nl. Wij kunnen u helpen met een ouderschapsplan opstellen waar u allebei tevreden over bent.