Echtscheidingsconvenant

Echtscheidingsconvenant nodig?

Wanneer u gaat scheiden, dan heeft u een echtscheidingsconvenant nodig. Ook moet u een ouderschapsplan opstellen wanneer u kinderen heeft. Dit  zijn officiële documenten, die u bij de rechtbank moet inleveren. Hoewel een convenant niet wettelijk verplicht is, verloopt een scheiding wel sneller. Bovendien kunt u terugvallen op de inhoud ervan. De Scheidingspraktijk Ede kan u helpen om eerlijke en goede afspraken met elkaar te maken, die u kunt vastleggen in het echtscheidingsconvenant. Onze advocaat helpt u dan met de juridische afwikkeling.

Scheidingspraktijk of advocaat?

U kunt heel goed een advocaat inschakelen voor een echtscheidingsconvenant. Dit is echter duurder dan een mediator van de Scheidingspraktijk en bovendien krijgt u dan minder service. Wij helpen u ook met praktische zaken en begeleiden uw kinderen om emotionele gevolgen te voorkomen. Bovendien nemen wij de tijd voor u. Onze echtscheidingsmediator gaat met u zitten en bespreekt op neutrale en onafhankelijke wensen en behoeften. Zo kunt u allebei afspraken maken waar u nu en in de toekomst achter kunt staan. Kies dus voor de Scheidingspraktijk Ede en niet voor een advocaat.

In drie maanden bent u gescheiden

Wij werken altijd met een helder stappenplan, zodat u weet waar u aan toe bent en we gericht kunnen toewerken naar een definitief echtscheidingsconvenant. Onze stappen zijn:

Echtscheidingsconvenant

wetboeken

  1. We maken eerst gratis kennis. In dit gesprek krijgt u meer informatie en kunt u bepalen of wij u van dienst kunnen zijn.
  2. Wanneer u ervoor kiest om van onze diensten gebruik te maken, volgt er een intake. We bespreken uw wensen en behoeften en schetsen u het vervolgtraject.
  3. In gemiddeld twee tot vijf sessies bespreken we de inhoud van het convenant.
  4. Wanneer u allebei akkoord gaat, dan kunnen we een definitief echtscheidingsconvenant opstellen.
  5. Alle getekende documenten gaan naar de rechtbank. Onze advocaat regelt de juridische afwikkeling.

Komen u en uw partner er samen goed uit? Dan kunnen we uw echtscheiding binnen twee tot drie maanden afronden.

Snel en goed uit elkaar gaan?

Kunt u nog goed met uw partner overweg? Wilt u allebei dat de zaken goed geregeld worden? En zoekt u rust in een emotioneel zware periode, zoals een scheiding? De Scheidingspraktijk Edekan u in al deze gevallen uitstekend van dienst zijn. Wij vertellen u graag meer over onze mogelijkheden. U kunt ook altijd vrijblijvend advies of informatie opvragen over een echtscheidingsconvenant. Bel hiervoor naar 06 53351904 of stuur een mail naar onze scheidingsmediator Willem van Harselaar op w.vanharselaar@scheidingspraktijk.nl. We helpen u dan met uw echtscheidingsconvenant, zodat u snel en goed uit elkaar kunt gaan.