Scheiden

Professionele hulp bij scheiden

Wanneer u besluit om te gaan scheiden, dan begint voor u en uw gezin een emotionele periode. Er moet veel geregeld worden en er gaat veel veranderen. Het is daarom verstandig om een professional in te schakelen om u te helpen. De Scheidingspraktijk Ede kan u tijdens de gehele procedure begeleiden. En wanneer u en uw partner in goed overleg uit elkaar gaan, zijn twee tot vijf sessies vaak voldoende. Binnen 3 maanden kunnen we u helpen om alles rond te maken. Het vervelende proces van scheiden is dan voorbij en u kunt weer opnieuw beginnen met uw leven!

Een scheiding aanvragen

Onze hulp begint met het aanvragen van de echtscheiding. Hiervoor moet u een verzoekschrift indienen, dat u via de advocaat naar de rechtbank stuurt. Onze echtscheidingsadvocaat kan u hierbij helpen. Wanneer uw kinderen onder de achttien jaar zijn, dan moet u ook een ouderschapsplan maken. Hierin staan afspraken over de zorg en opvoeding van uw kinderen. Tijdens gesprekken met onze neutrale en onafhankelijke scheidingsmediator komt het opstellen van een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant aan bod. Wij laten u er niet alleen voor staan als u gaat scheiden.

Scheiden

Twee vormen van scheiden

Wist u dat er twee vormen van scheiden zijn? In beide gevallen wordt het huwelijk beëindigd. U kunt kiezen uit:

  • Een echtscheiding. U bent definitief uit elkaar en alle juridische banden worden verbroken.
  • Een scheiding van tafel en bed. U bent uit elkaar, maar blijft wettelijk gezien getrouwd. Daardoor blijven de rechten en plichten van het huwelijk gelden. U kunt alsnog gaan scheiden.
  • In beide gevallen mag u opnieuw met iemand trouwen of u kunt een geregistreerd partnerschap aangaan. Wij kunnen u helpen om goede afspraken met maken met uw partner.

Bemiddeling bij het scheiden

Waar kunnen wij bij helpen?

Onze scheidingspraktijk kan u met op veel manieren van dienst zijn, wanneer u en uw partner uit elkaar gaan. Wij helpen u onder meer met:

  • Complete begeleiding van A tot Z
  • Hulp met praktische zaken
  • Vrijblijvend advies en informatie
  • Begeleiding van een mediator bij uw scheiding (vaak twee tot vijf sessies)
  • Scheiding aanvragen
  • Ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant
  • Partneralimentatie en co ouderschap

Meer weten over ons?

De Scheidingspraktijk Ede heeft jarenlange ervaring met hulp bij scheiden. Daardoor weten we precies welke vragen u kunt hebben. Bovendien hebben we verstand van de laatste wet- en regelgeving, waardoor we u optimaal van advies kunnen voorzien. U kunt altijd vragen aan ons stellen. Belt u hiervoor naar: 06 53351904. U mag ook een mail sturen naar w.vanharselaar@scheidingspraktijk.nl. Onze scheidingsmediator staat graag voor u klaar om uw vragen over scheiden te beantwoorden.