Partneralimentatie

Maak goede afspraken

Wanneer u gaat scheiden, zult u over veel zaken moeten nadenken, zoals partneralimentatie en de zorg voor eventuele kinderen. De Scheidingspraktijk helpt u hier graag bij. Wij hebben ervaring met scheidingen en weten daardoor precies waar u aan moet denken. Dat geeft u rust en vertrouwen in een emotioneel moeilijke periode. Bovendien zijn de afspraken die u nu maakt geldig voor de toekomst. Daarom is het verstandig om hier goed over na te denken. Onze onafhankelijke en neutrale scheidingsmediator kan u helpen om goede afspraken te maken.

Wat is partneralimentatie?

Gaat u scheiden? Dan vervalt de verplichting om financieel voor elkaar te zorgen niet. Wanneer een van beide partners niet voldoende inkomsten heeft, dan betaalt de ander partneralimentatie. Wij zorgen ervoor dat u samen afspraken kunt maken over de duur en hoogte hiervan. Die afspraken worden schriftelijk vastgelegd en ondertekend in het echtscheidingsconvenant. Komt u er samen niet uit, dan bepaalt de rechter wat de hoogte en duur van de alimentatie is. Wij vertellen u graag meer over partneralimentatie en de wettelijke regels hiervoor.

Partneralimentatie

Hoe regelen wij partneralimentatie?

In onze scheidingspraktijk hanteren we een handig en overzichtelijk stappenplan om u goed te kunnen helpen. We gaan onder meer de volgende stappen af:

  • We maken eerst kennis. U kunt daarna besluiten of u van onze diensten gebruik wilt maken.
  • Daarna volgt een intake. Hierin bespreken we uw wensen, dus bijvoorbeeld of een van beide partners partneralimentatie zal ontvangen.
  • In gemiddeld twee tot vijf sessies bespreken we alles omtrent uw scheiding. Ook de hoogte en duur van de partneralimentatie komt aan bod.
  • Alle afspraken leggen we vast in een definitief echtscheidingsconvenant en eventueel een ouderschapsplan.
  • Onze echtscheidingsadvocaat Mark Teurlings zorgt voor de juridische afhandeling.

Alimentatie goed geregeld

Profiteer van onze ervaring

Wij krijgen dagelijks te maken met mensen die uit elkaar gaan en hun zaken goed willen regelen. Daardoor kunnen we u goed helpen. Ook zijn we op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. We weten precies wat er wel en niet mogelijk is. U bent bij ons op de juiste plek voor gedegen advies. Stel ons vrijblijvend uw vraag en bel 06 53351904. Onze scheidingsmediator, Willem van Harselaar, helpt u graag en is ook per mail bereikbaar via w.vanharselaar@scheidingspraktijk.nl. We vertellen u graag meer over scheiden en partneralimentatie.