Mediator scheiding

Hulp van een mediator bij uw scheiding

Wanneer u en uw partner uit elkaar gaan, kunt u kiezen voor begeleiding van een mediator bij uw scheiding. Dit is met name interessant wanneer beide partijen het, ondanks slechte communicatie, nog goed met elkaar kunnen vinden. Onder begeleiding van onze ervaren mediator van de Scheidingspraktijk bespreekt u belangrijke zaken rond uw scheiding. Zo stelt u samen een echtscheidingsconvenant en eventueel ook een ouderschapsplan op. Onderzoek laat zien dat 85% van alle bemiddelingszaken met succes wordt afgesloten. Probeer het zelf ook en ervaar onze prettige werkwijze.

Wat is mediation?

Mediation vindt plaats onder begeleiding van een mediator of bemiddelaar, die zorgt voor rust en structuur in een chaotische periode, zoals een scheiding. Hij denkt aan praktische zaken als pensioenverevening. Onze ervaring heeft ons geleerd dat u beter afspraken kunt maken en kunt communiceren, wanneer er een deskundige en neutrale derde persoon aanwezig is. Onze echtscheidingsmediator heeft geheimhoudingsplicht. Komt u er met een bemiddelaar niet uit, dan zult u naar de rechter moeten. Bij mediation kunt u dit vermijden en allebei tevreden zijn over de gevolgen van de scheiding.

Mediator scheiding inschakelen

Onze werkwijze

U kunt bij de Scheidingspraktijk rekenen op een heldere werkwijze, die we ook vooraf met u bespreken. Wij werken met de volgende stappen:

  1. Een gratis kennismaking, waarna u kunt besluiten om ons in te schakelen.
  2. Een intake, waarin uw wensen en behoeften helder aan bod komen.
  3. Gemiddeld twee tot vijf sessies met een mediator. Hierin bespreekt u de voorwaarden van uw scheiding.
  4. Uiteindelijk heeft u een definitief echtscheidingsconvenant (en ouderschapsplan).
  5. Onze eigen advocaat regelt het indienen bij de rechtbank. U kunt binnen 3 maanden gescheiden zijn.

Mediator scheiding nodig?

Wanneer u kiest voor hulp van onze mediator bij een scheiding, dan heeft u het gemak van een vast scheidingsmediator en professional die:

  • Uw wensen en belangen vooropstelt
  • Het gehele traject voor u kan regelen
  • Goede contacten heeft met externe specialisten
  • Van huidige standpunten toekomstige doelen kan maken
  • Rust en vertrouwen biedt in een heftige periode

Mediator scheiding

Meer weten? Bel ons!

Is een scheiding onvermijdelijk en willen u en uw partner dit alles goed regelen? Neem dan contact op met ons. Wij kunnen u van A tot Z begeleiden, helpen met praktische zaken en doen er alles aan om emotionele schade te voorkomen. U kunt direct een afspraak maken om kennis te maken. Belt u hiervoor naar 06 53351904. U mag ook een mail sturen naar Willem van Harselaar, onze scheidingsmediator, via w.vanharselaar@scheidingspraktijk.nl. Wij beantwoorden vrijblijvend al uw vragen over begeleiding van onze deskundige mediator bij uw scheiding.