Scheidingspraktijk in de Betuwe

Uw scheidingspraktijk in de Betuwe

Gaan u en uw partner uit elkaar in de Betuwe? Vraag dan de Scheidingspraktijk om u te helpen. Een scheiding aanvragen betekent een heftige en emotionele periode. Onze scheidingsmediators wijzen u op praktische zaken, helpen u om overzicht te bewaren en brengen rust en vertrouwen in een moeilijke periode. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat u en uw partner bereid zijn om mee te werken aan een aantal begeleide bemiddelingssessies. Verloopt alles soepel en naar wens, dan kunnen we ervoor zorgen dat u binnen drie maanden gescheiden bent. U bent dan klaar voor een nieuwe start in de Betuwe.

Onze uitgebreide service

Er komt meer kijken bij scheiden dan u misschien wel denkt. Daarom is het prettig om een professional te hebben die met u meedenkt. Dankzij onze jarenlange ervaring in het begeleiden van scheidingen kunnen wij u de Betuwe helpen met:

 • Een scheiding aanvragen en het verzoekschrift hiervoor opstellen
 • Het bepalen van de duur en hoogte van de partneralimentatie
 • Belangrijke keuzes rond het co ouderschap en het ouderschapsplan
 • Het definitieve echtscheidingsconvenant
 • Het begeleiden van sessies door een ervaren mediator bij uw scheiding
 • Informatie over praktische zaken en andere tips
 • Doorverwijzing naar andere experts, zoals kindercoach

Ons overzichtelijke stappenplan

Wanneer u ons inschakelt voor uw echtscheiding in de Betuwe, dan volgen wij een vast stappenplan. Voor ons is het belangrijk om eerst kennis te maken. Dit is een gratis gesprek, waarin we wederzijdse verwachtingen kunnen uitspreken.

Wilt u met ons verder, dan volgt er een intake. Hierin bespreken we uw wensen en behoeften. Daarna volgen gemiddeld twee tot vijf gesprekken voor we een definitief echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan opstellen. Onze eigen advocaat, gespecialiseerd in echtscheiding, regelt de juridische afhandeling voor u in de Betuwe.

Bemiddeling

Scheidingspraktijk in de Betuwe

Scheiden

Daarom kiezen voor een scheidingspraktijk

Veel mensen kiezen ervoor om te scheiden met behulp van een advocaat. Hier is ook niets mis mee. U doet echter uzelf wel tekort. Bij ons profiteert in u de Betuwe van:

 • Een scherper tarief dan de meeste advocaten
 • Vooraf krijgt u een helder kostenplaatje
 • Meer service en waar voor uw geld
 • Wij kennen alle wet- en regelgevingen
 • Uw kinderen en wensen staan bij ons centraal

Uw situatie

Iedere scheiding is anders, daarom kijken we altijd zeer specifiek naar de wensen en plichten die aan uw scheiding verbonden zijn. Als er kinderen in het spel zijn is een echtscheiding altijd net iets ingewikkelder. Wilt u namelijk voor co ouderschap in de Betuwe gaan? Of gaat 1 van u weg uit de Betuwe? Een ouderschapsplan in de Betuwe laten opstellen is altijd belangrijk. Bij een ouderschapsplan bekijken we heel specifiek hoe uw kinderen de minste last kunnen hebben van uw scheiding en het voor hun zo goed mogelijk wordt geregeld. Co ouderschap in de Betuwe kan hierbij een goede oplossing zijn, maar dit is zeker niet altijd het geval. Wij zullen in een ouderschapsplan in de Betuwe samen met u en uw partner bekijken welke mogelijkheden er zijn, waar jullie voorkeuren liggen en wat de beste oplossing voor de kinderen is. Zo ontstaat een gezond ouderschapsplan waar jullie allebei mee akkoord zijn.

Maar ook als u geen kinderen heeft kan een scheiding veel problemen en vragen met zich meebrengen. Heeft u of uw partner bijvoorbeeld recht op partneralimentatie in de Betuwe? Of willen jullie allebei juist wel of geen partneralimentatie van de ander? Allerlei vragen worden bekeken en beantwoord om ervoor te zorgen dat jullie scheiding zo goed mogelijk verloopt.

Wij zijn er voor u in de Betuwe

Wij kunnen u op veel manieren helpen, bijvoorbeeld met een deskundige mediator voor uw scheiding, het uitzoeken van de partneralimententatie, het opstellen van een echtscheidingsconvenant en het opstellen van een ouderschapsplan. Wij proberen dit altijd zo snel mogelijk voor u in orde te maken, vaak binnen drie maanden, zodat u klaar bent voor een nieuwe start. Wilt u ook opnieuw beginnen en uw scheiding goed regelen? Neem dan contact op voor een afspraak met onze echtscheidingsmediator, Willem van Harselaar. Dit kan telefonisch via 06 53351904 of per mail via w.vanharselaar@scheidingspraktijk.nl. We hopen u te mogen helpen in de Betuwe.