Scheidingspraktijk in Nijmegen

Snel scheiden in Nijmegen?

Wilt u een scheiding aanvragen in Nijmegen en snel een nieuwe start maken? En kunnen u en uw partner het nog redelijk met elkaar vinden? Dan helpen wij als de Scheidingspraktijk u graag. Wij zorgen voor een vlotte afwikkeling en helpen u om snel goede en eerlijke afspraken te maken. Die kunt u in Nijmegen laten vastleggen in een echtscheidingsconvenant en eventueel ook het ouderschapsplan. Wanneer alles soepel loopt, kunnen wij ervoor zorgen dat u binnen twee tot drie maanden gescheiden bent. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op voor de mogelijkheden in Nijmegen.

Onze veelzijdige dienstenpakket

In Nijmegen kunnen we u op verschillende manieren helpen om uw scheiding soepel te laten verlopen. We kunnen u compleet begeleiden van A tot Z en dan zijn wij u van dienst met:

Nijmegen

Wat is een mediation scheiding?

U krijgt bij de Scheidingspraktijk altijd een vaste echtscheidingsmediator toegewezen, die een geheimhoudingsplicht heeft. Samen met uw partner en uzelf bespreekt de mediator uit Nijmegen op neutrale en onafhankelijke wijze wat er in het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan moet komen en zorgt hij voor het opstellen hiervan. Ervaring wijst uit dat twee personen beter communiceren als er een onafhankelijke en professionele derde persoon bij is. Bovendien kunt u dan allebei tevreden zijn over de uitkomsten. Gaat u naar de rechter, dan bent u afhankelijk van zijn besluit. Onze mediator:

  • Zorgt voor een vlotte afwikkeling
  • Regelt alles voor u in Nijmegen
  • Heeft contacten met externe deskundigen
  • Biedt u rust in een emotioneel heftige periode
  • Maakt van huidige standpunten toekomstige doelen

Scheiden in Nijmegen

Aandacht voor kinderen

Wanneer er een of meerdere kinderen in het spel zijn, dan willen wij hier extra aandacht aan kunnen besteden. We vragen dan in Nijmegen hulp aan onze kindercoach Tineke Kool. Zij werkt met het unieke scheidingsprogramma Zandkastelen. Hierdoor wennen minderjarigen al vanaf het begin aan het idee dat hun ouders gaan scheiden. Ze leren om te gaan met veranderingen, zoals co ouderschap. Met dit programma kunnen we de emotionele gevolgen voor kinderen zo veel mogelijk beperken.

Wij staan voor u klaar

In Nijmegen staan we voor u klaar en kunnen we u helpen met praktische zaken, maar ook een ouderschapsplan opstellen. Heeft u andere vragen, bijvoorbeeld over de hoogte van uw partneralimentatie? Dan kunnen onze professionals u helpen. Belt u hiervoor naar ons telefoonnummer 06 53351904. U kunt ook direct een afspraak maken met onze scheidingsmediator Willem van Harselaar. Wilt u hem een mail sturen? Dat kan via w.vanharselaar@scheidingspraktijk.nl. We helpen u graag om in Nijmegen snel een nieuwe en goede start te maken.